top of page
MoreIoT Logo.png

Internet of Things

Surreal World
MoreIoT Logo wSC.png

Internet of Things, eli esineiden internet, on kasvavassa roolissa jokapäiväisessä elämässämme. Erilaiset sensorit lähettävät dataa verkon välityksellä prosessoitavaksi ja yhdistettäväksi toisiinsa antaen yhä tarkempaa tietoa kohteiden ja toimintojen tilasta. Tähän asti on ollut vaikeaa löytää konseptia, joka tarjoaa laajan valikoiman sensoreita saman palvelumallin alla, ollen samalla juuri tähän käyttöön suunniteltu, yksinkertainen ja turvallinen.

Solution Compass tarjoaa More IoT -ratkaisun yleisille huolille, joita kohdataan hankintojen suunnittelussa, toteutuksessa ja sensoreiden hallinnassa. Lisäksi mahdollistamme datan kattavan keräämisen sekä selkeän visualisoinnin ja trendien määrittelemisen havaintojen pohjalta. Tarjoamme myös ratkaisuja ilmoitusten ja hälytysten määrittelemiseen.

Sensorit

Portfoliossamme on hyvin laaja valikoima erilaisia sensoreita monenlaiseen tarpeeseen ja mittaamiseen, alla esimerkkejä:

  • Lämpötila, ilmankosteus, ilman laatu, hiilidioksidipitoisuus ja kaasut sekä hiukkaset, ilmanvaihto

  • Kiinteistössä ja alueella toiminta-aktiivisuus ja liike, ihmisvirrat

  • GPS-paikannus ja muut paikannusteknologiat

  • Vesivuodot ja nestetasot

  • Savun havaitseminen

  • Pyynnöt erityyppisille palveluille ja toiminnoille

Yksinkertaisimmillaan sensorit eivät tarvitse langallista sähkövirtaa tai paikallista verkkokonfigurointia, mikä tekee sensoreista helppoja sijoittaa ja asentaa esim. vanhaan rakennukseen tai vaihtaa sensori paikasta toiseen. Valikoimassamme löytyy tarpeen mukaan erilaisia sensoriteknologioita verkkoliikenteelle ja tarvekartoituksen kautta löydämme sopivimman sensorivaihtoehdon. Tyypillisesti sensorimme kestävät monta vuotta ilman tarvetta huoltotoimenpiteille. Monipuolisempiin käyttötilanteisiin tarjoamme ratkaisuksi tutkapohjaiset sensoriratkaisut.

Verkkoympäristö

Sensorimme hyödyntävät erilaisia liityntätapoja tietoverkkoon. Tämä voi olla Sigfox-verkko, joka on suunniteltu ja rakennettu erityisesti IoT-liikennettä varten, tai se voi olla Bluetooth-, mobiili- tai Ethernet-yhteys.

Verkonkin osalta valitsemme käyttötilanteeseen parhaiten soveltuvan teknologian.

Sovellukset

Ratkaisumme tarjoavat sovelluksia, jotka visualisoivat sensorien kautta saatavan informaation ja keräävät tarvittavilta osin historiatietoa. Tämä informaatio on nähtävissä kahdella tapaa: verkkosovelluksella, jonka kautta saat laajemman näkemyksen datasta, tai mobiiliapplikaatiolla, joka tarjoaa tiivistetymmän ajankohtaisen informaation sensoreista.

Tarvittaessa välitämme avoimien rajapintojen kautta keräämämme ja jalostamamme datan asiakkaan tietojärjestelmään edelleen hyödynnettäväksi.

On olemassa monia tapoja ja mahdollisuuksia hyödyntää sensoripohjaista tarjontaamme erilaisissa ympäristöissä. Näitä ovat esimerkiksi osa-alueet, jotka parantavat terveellistä asumista, helpottavat ennakoivaa rakennusten ylläpitoa ja energiatehokkuutta, tehostavat tilojen käyttöä ja parantavat viihtyvyyttä sekä mahdollistavat esineiden ja ajoneuvojen paikantamisen ja seurannan ja parantavat tilojen ja alueiden turvallisuutta.

bottom of page