Viime tapahtumia

Yhteistyö jatkuu ja syvenee Cubestan kanssa: 

Cubesta kuva.png
IMG_5353.JPG

Cubestan toimitusjohtaja Ilkka Rainio (vas.) ja Solution Compassin toimitusjohtaja Ilkka Ahola (oik.) ovat sopineet yhteistyön jatkamisesta ja syventämisestä tulevissa Cubestan kuvan 

kerrostalokohteissa hyvin sujuneen Tuusulan Metsänkuningas -projektin jälkeen.

Cubesta on suunnittelut ja sisustanut  laadukkaita asuntoja yli 15 vuoden kokemuksella. Innovatiiviset asunnot on rakennettu tulevaisuutta silmällä pitäen ja ovat ekologisia sekä miellyttäviä asua.

Lue tarina yhteistyöstämme Cubestan kanssa Cubestan Facebook-sivuilta:

Asuntomessut Tuusulassa kesällä 2020 

Talokuva alkup.png

Cubesta ja Solution Compass aloittivat yhteistyön Cubestan rakentaessa modernia asuintaloa, jossa toteutuu tehokas ja toimiva tilankäyttö, asumismukavuus, ympäristö-ystävällisyys ja energiatehokkuus.

 

Talo on varusteltu erityyppisillä Solution Compassin IoT-sensoreilla, jotka mittaavat ilmanlaatua, vesivuotoja sekä liikettä. Solution Compass suunnitteli ja asensi sensorit sekä sovellukset Cubesta-taloon.

Solution Compassista tuli teollinen kumppani teollisuuden ja yliopistojen välisessä yhteistyössä toimivassa turvallisuuden ja sovellustekniikan tutkimuskeskuksessa (S2ERC)

s2erc-logo-large.jpg

 

Teollisuuden ja yliopistojen välisessä yhteistyössä toimiva turvallisuuden ja sovellustekniikan tutkimuskeskuksen tutkimusohjelma  mahdollistaa ajankohtaisen ja ennakoivan kilpailukykyisen tutkimuksen teollisuuden ja akatemioiden välisen yhteistyön avulla.

 

Suomessa yliopistojen yhteistyökumppanit ovat Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Jyväskylän yliopisto sekä Aalto-yliopisto. Painopiste on turvallisessa kyberekosysteemissä sisältäen kehittyneen data-analytiikan, yksityisyyden turvaamisen, avoimen verkkosovellusten turvallisuuden testaamisen ja luotettavan vuorovaikutuksen lohkoketjuteknologioiden avulla.

Yhteistyöprojektimme on nimeltään IoT SPACE (SPACE-lyhenne tarkoittaen turvallisuutta (security), tehokkuutta (performance), saatavuutta (availability) ja kustannustehokkuutta (cost-effectiveness)). Tutkimus keskittyy turvallisuuden, tehokkuuden, saatavuuden ja kustannustehokkuuden parantamiseen älytalojen IoT-ratkaisuissa. Ratkaisun on tarkoitus soveltua myös yleisempään kontekstiin muillekin IoT sovellutusalueille. Projekti alkoi kesällä 2020.

Yhteistyökumppanuus Advenican kanssa

Advenica.PNG

Advenican tietoturvakokemus ja korkeimman vaatimustason täyttävät kyberturvallisuusratkaisut varmistavat turvallisen tiedon välityksen aina "Top Secret" -tasolle asti.

 

Advenican tulevaisuuden kannalta kestävien ja teknologialtaan kehittyneiden salaus- ja segmentointituotteiden avulla verkot voivat olla samanaikaisesti fyysisesti erossa toisistaan ja informaatio silti yhdistettynä toisiinsa turvallisesti. Pääasialliset tuotealueet ovat cross-domain

-ratkaisut ja verkon salausjärjestelmät.

Solution Compass solmi yhteistyökumppanuuden Advenican kanssa keväällä 2020, ja Advanican palvelut ovat saatavilla kauttamme.

Yhteistyö Connected Finlandin kanssa

ConnectedFinland_additionallogoFINa.jpg

 

Connected Finland ja Connected Estonia ovat IoT-verkon tarjoajia Suomessa ja Virossa. Maanlaajuisesti toimivan Connected Finlandin IoT-verkko hyödyntää kansainvälistä Sigfox-teknologiaa.

 

Sigfox käyttää erityistä IoT-liikennettä ja laajalle ulottuvaa Ultra Narrowband -nimistä signaalia, joka läpäisee vapaasti kiinteät kappaleet, ja tarvitsee vain vähän energiaa hyödyntäen LPWAN-tekonologiaa (Low-power Wide-area-network).

 

Verkko kattaa nykyisin 85 % Suomen asukkaista. Lisäksi jo sadat kansainväliset ja paikalliset ekosysteemin yhteistyökumppanit hyödyntävät LPWAN-teknologiaa IoT-ratkaisuissaan.

Solution Compass allekirjoitti yhteistyösopimuksen Connected Finlandin kanssa vuonna 2019, laajentaen valikoimaamme Connected Finlandin verkkopalveluihin ja muuhun tarjontaan.